Çağdaş Hukukçular Derneği cezaevleri komisyonu üyesi avukatların 4 Ocak'ta Maltepe hapishanesine gönderilen çocuklarla birebir görüşmeleri neticesinde derlenen rapora dikkat çeken Öğüt, raporda çocukların hapishane girişinde çıplak aramaya maruz kaldığı, su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmadığı ve tek kişilik hücrelerde tutuldukları bilgilerinin yer aldığını söyledi.

Sincan Çocuk Hapishanesi'nde 1 Ocak'ta 9 çocuğun işkenceye maruz kaldığı haberlerinin ardından 9 çocuktan 4'ünün İstanbul Maltepe Hapishanesi, 5'inin ise İzmir Çocuk Hapishanesi'ne gönderilmesinin gerekçesinin soran Öğüt, Bakan Bozdağ'a çocukların Maltepe Hapishanesi'nde de işkenceye maruz kaldığı bilgisinin kendisine  ve ilgili makamlara ulaşıp ulaşmadığını sordu.

Önergesinde, "Çağdaş Hukukçular Derneği'nin cezaevindeki çocuklarla görüşerek hazırladığı raporu suç duyurusu kabul ederek, gerekli işlemleri başlatmayı düşünmekte misiniz?" sorusunu da yönelten CHP'li Öğüt, "Söz konusu çocuklardan 3'ünün Sincan Çocuk ve Gençlik Hapishanesi'nden önce de Pozantı Cezaevi'nde türlü işkencelere maruz kaldıkları göz önünde bulundurulduğunda, gönderildikleri tüm cezaevlerinde işkence görmeleri tesadüf müdür? " diye sordu.

2012 yılında Pozantı Cezaevi’nde çocuklara işkence yapıldığı ortaya çıktığında tüm çocukların en kısa sürede Sincan Cezaevi'ne nakledileceğinin açıklandığını, Adalet Bakanlığı’nın da Sincan Cezaevi'nde birer kişilik odalar, psikolog ve sosyal çalışmalar olacağını belirtmesi üzerine, basın-yayın organlarında "Çocuk suçlulara 5 yıldızlı ıslahevi" başlıklı haberler yer aldığını hatırlatan Öğüt, "Bu bağlamda, yeni ortaya çıkan işkence olaylarının ardından kamuoyunun güveninin sarsıldığını düşünmekte misiniz? Bu güveni nasıl inşa etmeyi planlamaktasınız?" sorularını yöneltti.