Artan hırsızlık olayları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nin Gülbahçe ile Dağlıoğlu Mahallesi'nde çalışma başlattı. Yaklaşık 9 ay süren çalışmada, çete üyelerinin hırsızlık yapabilmek için polisin dikkat ve yoğunluğunu başka alanlara kaydırmak amacıyla bölgelerinde korsan gösteriler düzenlettikleri belirlendi. Çete üyelerinin korsan gösteri yapan çocuklara ise para ve malzeme dağıttıkları anlaşıldı. Teknik çalışmasını tamamlayan polis, Adana, Niğde, Mardin ve Mersin'de belirlenen 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Basılan adreslerde yapılan aramalarda, ruhsatsız 4 tabanca, 2 av tüfeği, silahlara ait çok sayıda mermi, 2 dizüstü bilgisayar, 2 masaüstü bilgisayar, 1 LCD televizyon, 2 çelik para kasası ele geçirildi. Yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyonda, 26 şüpheli gözaltına alındı. Liderliğini 'Teneko' lakaplı Cumali Ötken ile birlikte Roşhat Akan ve Yaser Çevik'in yaptığı şebekenin 26 ayrı hırsızlık olayına karıştığı saptandı.

İfadeleri alınan şüpheliler, hırsızlık yapacakları gün mahalledeki çocuklara para, şeker ve küçük hediyeler dağıtıp, sokaklarda eylem yaptırdıklarını itiraf etti. Hırsızlık, terör örgütü üyeliği gibi çok sayıda suçlardan kayıtları bulunan şüpheliler, sorgularının ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli hırsızlık, mala zarar verme, küçük yaştaki çocukları suça sürükleme, silah bulundurma' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 11'i tutuklanırken 15'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.