Merkez Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde, 28 Ekim tarihinde cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek amacıyla BDP'nin düzenlediği yürüyüşe polis izin vermedi. Toplanan gruba, karşıt grubun müdahalesiyle çıkan olaylar 4 gün sürdü. Olaylar sırasında 30 yaşındaki İlker Kaya tabancayla yaralandı, bir çok işyeri ve binanın camları kırıldı, 1 market yağmalandı, sağlık ocağına zarar verildi. Olaylar, İstanbul, Eskişehir, Sakarya ve Bilecik'ten gelen takviye çevik kuvvet ekiplerinin desteği ile kontrol altına alındı.

Bursa polisi yaptığı inceleme ve araştırmanın ardından 38'i BDP'li olmak üzere toplam 51 kişiyi gözaltına aldı. Mahkeme çıkartılan zanlılardan 12 BDP'li tutuklanarak cezaevine kondu.

Yavuz Selim Gençlik Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı ve Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Aslan Ali Yücel, çatışmalardan etkilenen Yavuz Selim, Ulus ve Mevlana Mahallesi'nde yaşayan çocukların stresten kurtulmaları için bugün etkinlik düzenledi. Yaklaşık 100 çocuk kiralanan otobüsler ile Kültürpark'ta bulunan Lunapark'a götürüldü. Burada çarpışan otoya, dönme dolaba, gondola ve atlı karıncaya binen çocuklar saatlerde eğlenerek stres attılar.

Yavuz Selim Gençlik Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, yaşanan üzücü olayların en fazla çocukları etkilediğini söyledi. Bazı çocukların korkudan evlerinden dışarı çıkmak istemediğini, kulüplerine gelen sporcular arasında ilk kez gruplaşma yaşandığını belirten Sarsıcı, "Çocuklarımıza, bu olayları unutturup tekrar kaynaşmaları için böyle bir etkinlik düzenledik. Lunapark işletmecisi Bahçeli Gülen de bize destek verince yaklaşık 100 çocuğumuz güzel bir gün geçirdiler. Güzelde oldu" dedi.