Olay, saat 15.00 sıralarında Akşemsettin Mahallesi 1846 Sokak'ta meydana geldi. Aynı sokakta oturan Aslan ve Ağaslan ailelerinin fertleri arasında kavga eden çocuklar yüzünden tartışma çıktı. Ailelerin yakınlarının da katılmasıyla tartışma, taş, sop ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Çok sayıda kadın ve çocuğun da katıldığı olay polise bildirildi.

Kısa sürede olay yerine gelen Önleyici Hizmetler ekibinden bazı polisler yaklaşık 30 kişinin karıştığı kavgayı sona erdirmeye çalışırken, tartaklandı. Bunun üzerine olay yerine takviye kuvvet ekipleri çağrıldı.

Takviye ekiplerin de gelmesiyle taraflar ayrıldı ve kavga sona erdirildi. Olayda, Hasan Aslan, Abdullah Ağaslan, Adil Kurt, Mustafa Ağaslan ve Erdal Kurt bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. Kanlar içersinde kalan 5 kişi çağrılan ambulanslarla Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Çevik Kuvvet ekipleri, ailelerin oturduğu sokakta önlem aldı. 6 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili polis soruşturma başlattı.



AL,ÖP(HK/CK)