Merkez Meram ilçesi Arif Bilge Mahallesi Taşköprü Caddesi üzerinde bulunan 45 yaşındaki Kadriye Gönen'in çalıştırdığı bayan kuaförüne 4 gün önce saat 01.30 sıralarında bir hırsızlık şüphelisi camı kırarak girdi. Şüpheli, çekmecelerde alacak bir şey bulamayınca dükkandan çıktı. Çevredeki vatandaşların cam kırıklarını görerek haber vermesi üzerine Kadriye Gönen ve oğlu Deniz Gönen iş yerine geldi. 

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ

Polis, yaptığı inceleme sonrası güvenlik kamerası görüntülerinden iş yerine giren şüphelinin 13-14 yaşlarında bir çocuk olduğunu belirledi. Tutanak tuttuktan sonra şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

LOLİPOP ŞEKERDEN İZ SÜRDÜ

Polisin olay yerinden ayrılmasının ardından iş yerinin önünde iki adet lolipop şeker bulan bayan kuaförü Kadriye Gönen'in oğlu Deniz Gönen, güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızın fotoğrafını da çıkartıp kendisi araştırma yapmaya başladı.

TEK TEK ESNAFA SORDU

Sabah saatlerinde eline aldığı şekerler ve fotoğraf ile çevredeki dükkanları gezen Deniz Gönen, iş yerinden 400 metre ileride bulunan bir dükkanda şekerlerin satıldığını belirledi. Yanında taşıdığı fotoğraftaki şüpheliyi bakkalın tanıması üzerine adresini de tespit ettii.

MONTTAKİ YANIK İZİ

İş yerine giren şüphelinin evine giden Gönen, kapıya çıkan annneden çocuğun montunu görmek istediğini söyledi. Şüphelinin yüzünün belli olmadığı fotoğrafta monttaki yanık izinden aynı mont olduğunu anladı. Gönen, evden ayrıldıktan sonra polisi arayarak iş yerlerine giren şüpheliyi bulduğunu bildirdi, adresi verdi. İhbar üzerine eve gelen polis 13 yaşındaki İ.E.'yi gözaltına aldı. Daha önce de hırsızlıktan sabıkası oldugu öğrenilen İ.E. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

NASIL BULDUĞUNU ANLATTI

Şüphelinin ağaç yapraklarının arasına gizlediği güvenlik kamerasını görmediğini belirten Denin Gönen, "Dükkanıma girildiği gece yerde iki adet şeker buldum. Bunun üzerine şüphelinin bir fotoğrafını güvenlik kamerasından kopyalayarak civarımda bulunan dükkanlara tek tek sormaya başladım. Sorduğum ilk üç dükkandan bir sonuç alamadım. Daha sonra dükkandan 400 metre ileride bulunan bir bakkala sordum. Bakkala güvenlik kamerasından çıkardığım fotoğrafı gösterdim. Bakkalı bu şüphelinin İ.E. olduğu söyledi. Hemen evine gittim. Dükkanıma giren şüphelinin o olduğunu anlayınca hemen polise haber verdim.'' dedi.