Yakınsu Beldesi'nde yapılan galaya Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Çıldır Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Aygün, Yakınsu Belde Belediye Başkanı CHP'li Mülazim Kalaçay, filmin oyuncuları, teknik ekip ile vatandaşlar katıldı.

Ardahanlı yönetmen Reis Çelik'in 'Lal Gece' filmi, Yakınsu beldesinde geçen yıl çekildi. Galasını da beldede yapmaya uygun gördüklerini anlatan yönetmen Reis Çelik, "Ben bu kültürü bu halktan öğrendim. Onlarla birlikte çektiğimiz filmi yine onlarla paylaşmak istedim. Daha önceki filmim 'İnat Hikayeleri'nin galasına da Çıldır Gölü üzerinde yapmıştım. O zaman kardan beyaz perde yapmıştık. Bugün de köy meydanında perdemizi kurduk" dedi.

İlyas Salman galaya rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, filmde küçük gelin rolünü başarıyla oynayan Dilan Topkaya filmi ön sırada ve ayakta izledi. Dilan Topkaya "Senaryoda çocuk gelini oynadım. Benim anneannem ve babaannem de birer çocuk gelin. Ancak bunun nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum. Ama filmde bunu gerçekten yaşadım" dedi.

Öte yandan oyuncuların neredeyse tamamının yöre halkından oluştuğu filmi izleyenler birbirleriyle şakalaştı. Filmi izledikten sonra rol alanların, "Oğlum sen de artist oldun", "Yakında yeni film teklifleri alırsın", "Adama baksana, ne hünerleri varmış da biz görememişiz" diye konuşmaları dikkat çekti.

'LAL GECE' FİLMİNİN KONUSU

Ardahan'da geçen mart ayında çekilen filmde, gerçek bir öyküden yola çıkılarak 'çocuk gelin' dramını işliyor. Köy düğünü ile başlayan ve küçük yaşta evlendirilmeye zorlanan bir genç kızın düğün gecesi çektiği sıkıntıları konu alıyor. Gençlik yıllarını cezaevinde geçiren yaşlı bir adamın süregelen kan davasını durdurabilmek için yaptıkları evliliği ve gerdek gecesinde girdikleri odada hissettiklerini anlatan film Kopenhag'da düzenlenen Buster Film Festivali'nde 'mansiyon', Berlin'de 'kristal ayı', Nürnberg'de 'en iyi film', 'en iyi erkek oyuncu' ve 'en iyi kadın oyuncu' ödüllerini ve Würzburg'da 'en iyi film' Altın Koza'da 'en iyi erkek oyuncu' ödüllerini aldı.