Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Köprülü Mahallesi'nde oturan ilköğretim 8'inci sınıftan terk Y.Ç. ile berberlik yaparken tanıştığı nüfus kayıtlarına göre 13 yaşındaki E.G. birbirine aşık oldu. Evlenmek isteyen aşıkların bu isteğine aileleri 'yaşlarınız küçük' diyerek karşı çıkınca çift birlikte kaçıp, cinsel ilişkiye girdi. Bunun üzerine aileler anlaşıp gençlere imam nikahı kıydırdı ve yöresel geleneklere göre düğün yaparak evlendirdi.

Çocuk gelin E.G., geçen ocak ayında götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılınca, Y.Ç. gözaltına alınıp, tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Kocasının tutuklanmasından korkan çocuk gelin E.G. "Babam beni nüfusa 2 yaş küçük yazdırmış" diyerek düğünlerinde çektirdikleri fotoğrafları hakime gösterdi. Hakim de, fotoğrafları inceledikten sonra, E.G.'nin yaşının 13'ten büyük olma ihtimaline karşı Y.Ç.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

'SİVİL POLİSLERE SOKAKTA ESRAR SATTI'

Tutuklanmaktan kurtulan Y.Ç., bu kez müşteri gibi davranan sivil polislere sokakta esrar  satarken, polis kamerası tarafından görüntülenince, 7 Mart 2012'de yapılan operasyonda yakalanıp, tutuklandı.

'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 25 yıla kadar hapsi istenen Y.Ç. hakkında 'uyuşturucu ticareti' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'Uyuşturucu ticareti' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Y.Ç., suçlamayı kabul etmedi. Esrar kullandığını, ancak satmadığını iddia eden Y.Ç., "Kayınpederimin evine gitmiştim. Orada görüntümü çekmişler. Bu nedenle tutuklandım. Kimseye uyuşturucu satmadım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Sanık Y.Ç.'nin, cocuk yaştaki E.G. ile evlenmesi nedeniyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine ise önümüzdeki hafta başlanacak.



MKA(OA/COŞ)