23 Nisan kutlamaları Şanlıurfa'da renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk anıtına çenek konulmasıyla başlayan törenler 11 Nisan Stadyumu'nda devam etti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile 20 Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı'dan oluşan protokol, öğrenci ve halkı selamladıktan sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla şenlikler başladı. Öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları ve dans gösterileri tribünleri dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı. Yurt dışından öğrencilerin de katıldığı törende, çocuklar ise sıcak havadan korunmak için çabaladı.

Renk cümbüşünün yaşandığı stadyumun tribünlerinde 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Yusuf Baran tepsi ile simit sattı. Yaşıtlarının bayramını kutladığı stadyumda simit satan küçük çocuk, gazetecilerin görüntülemesinin ardından bir görevli tarafından tribünlerden uzaklaştırıldı. 23 Nisan'ın bayram olduğunu bildiğini söyleyen küçük Yusuf, "Maddi imkanlarımız iyi olmadığı için simit satıyorum. Ben de eğlenmek isterdim ama para kazanmak için simit satmam lazım" dedi.

Tören sonunda Vali Celalettin Güvenç ve protokol üyeleri sahaya inerek öğrencileri tebrik etti. Törende Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 770 öğrenciye içersinde giyim malzemeleri bulunan paketler dağıtıldı.



ÖP(HK/AK)