Olay 27 Haziran günü saat 21.30 sıralarında Yakutiye İlçesi Şükrüpaşa Mahallesi Pamuk Evler B Blok önünde meydana geldi. Haydar Yıldız, 21 Haziran günü gönlünü kaptırdığı Songül adlı kızı kaçırdı ve onu, akrabaları olan Hürriyet- Bişar Çavdar çiftinin Palandöken'deki Kazım Yurdalan Mahallesi'ndeki evine götürdü. Ancak Songül, ertesi sabah erkenden kaçıp baba evine döndü. Sinirlenen Yıldız, akşam saatlerinde Çavdar çiftini, "Kızı ailesinden istemeye gideceğiz" diyerek bir taksiyle kızın ailesinin oturduğu Pamuk Evler'e götürdü. Haydar Yıldız, genç kızın evde olmadığını görünce iyice çılgına döndü. Av tüfeğiyle, sevdiği kızın baba evine dönmesinden sorumlu tuttuğu 33 yaşındaki Hürriyet ile 43 yaşındaki kocası Bişar Çavdar'ı öldüren Yıldız, aynı silahla yaşamına son verdi.

Kirada oturdukları evin hemen yanında kurulan çadırda akrabaları ile birlikte taziyeleri kabul eden Bişar çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü 15 yaşındaki ibrahim Çavdar, "Ben ve kardeşlerim küçük yaşta anasız, babasız kaldık. Bizi Çocuk Esirgeme Kurumu'na vereceklerdi. Ama amcamın gönlü razı olmadı ve bize sahip çıktı. Bizim tek isteğimiz tüm kardeşler bir arada olmak ve okumak. Babamın tek hayali okuyup vatana ve millete birer hayırlı evlat olmaktı. Onun bu dileğini yerine getirmek artık bizim boynumuzun borcu oldu" diye konuştu.

Ailesinin geçimini çobanlık yaparak sağlayan ve sağ tarafı felçli olan Hüsnü Çavdar ise "Ağabeyim ile hanımı bir tanığıdın karşılıksız aşkına kurban oldu. Maddi durumumum iyi değil ama eşim Bahar ile birlikte karar verip çocuklara sahip çıktık. Önceden bulduğumuz bir ekmeği iki çocuğum eşim ve ben yiyorduk. Şimdi yeğenlerimle birlikte 9 kişi yiyeceğiz. Onlara ana ve babasızlığı yaşatmamaya çalışaçağız" dedi

Anne ve babaları ölen İbrahim Çavdar Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf, 14 yaşındaki Enes Çavdar Kazım Yurdalan İlköğretim Okulu 8'inci sınıf, 11 yaşındaki Bilal Çavdar Kazım Yurdalan İlköğretim Okulu 5'inci sınıf ve 9 yaşındaki Alanur Çavdar ise Kazım Yurdalan İlköğretim Okulu 3'üncü sınıfa gidiyor. Ailenin en küçük çocuğu Nursil Çavdar ise 2 yaşında.