Beypazarı İlçesi Karaşar Karaarmut mevkiinde çobanlık yapan Y.K., jandarma ekiplerini arayarak yanına silahlı 3 teröristin geldiği ve kendisinden ekmek istediğini, kendisinin de korkusundan silahlı kişilere ekmek verdiği söylediği öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye özel harekat timleri sevk edildi. Helikopterle Beypazarı Karaşar beldesi Öküz Çayırı mevkiine indirilen özel harekatçılar bölgede operasyon yaptı. Operasyon bölgesine ayrıca Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Cirit ve Alay Komutanı Ali Osman Gürcan’ın da gitti. Operasyon sonrası çoban Y.K., ifadesine başvurulmak üzere Karaşar Jandarma Komutanlığına götürüldü. 

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, çobanlık yapan bir kişinin ihbarı üzerine bölgeye özel harekat timlerinin gönderildiğini söyledi. Kaymakam Kaya, ihbarın asılsız çıktığını, çobanın akli dengesinin de yerinde olmadığının belirlendiğini, terörist iddialarının boş olduğunu belirtti. 

Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri ise Karaşar’da tatbikat yapıldığını, Beypazarı Jandarma Komutanlığı olarak da yapılan tatbikata katıldıklarını söylediler. 



KÇ (RT)