Göreme Belediyesi ve yerel bir televizyon kanalı tarafından Göreme Açık Hava Müzesi yakınlarındaki Anatolian Ballons uçuş sahasında düzenlenen 1'inci Uluslararası Anadolu Çoban Köpekleri Irk Yarışması'na Türkiye’nin çeşitli kentlerinden getirilen 150 çoban köpeği, Akbaş, Kangal, Boz, Malaklı ve Anadolu Çoban Köpeği kategorilerinde yarıştı. Veteriner hekim ve ziraat mühendislerinden oluşan 9 kişilik bir jürinin görev yaptığı yarışmada ayrıca Kapadokya Güzeli çoban köpeği seçildi.

Boz Çoban Köpekleri Derneği Başkanı Akın Tülübaş, çoban köpeklerinin gerek ulusal ve gerekse uluslararası alanda hak ettikleri yere gelebilmeleri amacıyla böyle bir organizasyonun ilk kez düzenlendiğini belirterek, Göreme Belediyesi ile emeği geçenlere teşekkür etti. Çoban köpekleri için genellikle Kangal ırkının genel kabul gördüğünü belirten Tülübaş, Nevşehir ve Şanlıurfa’da çoban köpekleri sayısında ciddi artış olduğunu, bu zenginliğin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra jüri dik duruş, diş, kuyruk, yere sağlam basması gibi değerler ışığında, kategorilerinde ilk üçe giren çoban köpeklerini belirledi.

Yarışma sonunda jürinin belirlemelerine göre ilk 3'e giren çoban köpeklerinin sahiplerine altın, gümüş ve bronz madalya verildi.



AK(OE/İD)