Yenimahalle İlçesi Karşıyaka Mezarlığı karşısındaki merada koyun otlatan çoban Ömer Dalga'nın yanına gelen Faik Akça ve dayısının oğlu Halil Yılmaz, dövmekle tehdit ettikten sonra koyun istedi. Çoban Dalga bunu kabul etmeyince Akça ve Yılmaz yanlarında getirdikleri odunlarla saldırdı. 2 kişi Dalga'yı ellerindeki sopalarla döverken saldırganlardan Akça belinden çıkardığı ruhsatsız tabancayı Dalga'nın başına doğrulttu. Bu sırada can havliyle Akya'ya sarılan Dalga, elinden aldı. Dalga ardından Akça'nın başına doğrulttuğu tabancayı ateşledi. Kurşun Akça’nın çenesinden girip başının arkasından çıktı. Akça olay yerinde yaşamını yitirdi. Kavgaya karışan akrabası Yılmaz ise koşarak olay yerinden uzaklaştı ve polise ihbarda bulundu.

'EŞEKTEN İNDİRİP DÖVDÜLER'

Olay yerine gelen Asayiş Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Dalga, Emniyet'teki ifadesinde, "Ben eşeğimin üzerinde koyunları gözetlerken Faik ve Halil yanıma gelip benden kendilerine bir koyun vermemi istedi. Bunu kabul etmeyince de sopalarla bana saldırdı. Sonra da tabancayı çıkartarak kafama dayadı. Ben de can havliyle Akça'nın elinde aldığım tabancayı birden ateşledim" dediği ileri sürüldü.

Emniyet'teki ifadesinin ardından çıkarldığı mahkemece tutuklanan Ömer Dalga'nın daha önce de cinayet işlediği ve 13 sene cezaevinde yattıp 10 yıl önce cezaevinde çıktığı öğrenildi.



FK(AY/SS)