Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'nin Dostları Grubu ikinci toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu'nun basın toplantısının ardından ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da bir basın toplantısı yaptı.  Basın toplantısı öncesi Clinton'ın duracağı kürsü arkasında bulunan Türk bayrağı ise, görevliler tarafından değiştirildi. Görevliler Türk bayrağına şekil vermek için uzun süre uğraştı.


ÖNCE TÜRK BAYRAĞINI DEĞİŞTİRDİLER; SONRA AY YILDIZI


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın basın toplantısı öncesi Clinton'un önünde duracağı kürsünün arkasına Türk ve ABD bayrakları yerleştirildi. Ancak Türk bayrağı görevliler tarafından beğenilmedi. Bunun üzerine bayrak değiştirildi. Ancak görevliler değiştirilen Türk bayrağına bu kez duruşundan memnun olmadı.Türk bayrağına şekil vermek için biri kadın diğeri erkek iki görevli uzun süre uğraştı. Ancak bu kez de Türk bayrağının üzerinde bulunan ay ve yıldızın hangi yönde duracağı konusunda sorun yaşandı. İki görevli başka bir görevlinin yönlendirmesiyle bayrağın üzerindeki ay ve yıldızı sağa çevirdi. Türk bayrağının güzel görünmesi için büyük çaba sarf eden iki görevli bayrağa şekil vermeyi başardı.


CLİNTON'IN SURİYELİ KADINLA SOHBETİ


Salondaki düzenlemelerin ardından ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton salona girdi. Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan ile salona giren Clinton salon girişinde Suriyeli olduğu öğrenilen bir kadınla sohbet etti. Suriyeli kadınla tokalaşan Clinton yaptığı ayaküstü sohbetin ardından ayrılırken gazetecinin yaka kartına bakmayı da ihmal etmedi. Clinton bu ayaksütü sohbetin ardından basın toplantısında konuşmak için salona girdi.


PÇK-UÇ (MK) (FOTOĞRAF)