Eylemlerin ilk gününde olduğu gibi eylemciler çevredeki işyerlerine ve otellere sığındı. Divan Oteli'nin içinde ve önünde bekleyen kalabalık bir gruba biber gazıyla müdahale edildi. Bu sırada Divan kavşağında bulunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da gazdan etkilendi.

Divan Otel yaralılara ve gazdan etkilenenlere kapıları açtı. Otelin özellikle giriş katının tamamı gaz ile doldu. Eylemciler, hem zemin katta hem de alt katta bulunan konferans salonlarına sığındılar. Yoğun gazdan dolayı başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok kişi baygınlık geçirdi. Burada oluşturulan revirde gönüllü doktorlar tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

TANRIKULU POLİSLE KONUŞTU


Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da gazın otelin içerisine de yayılması nedeniyle gaz maskesi taktı. Lobide gruptakilerden bazılarıyla görüşen Tanrıkulu, polislerden de gruptakilere müdahalede bulunmamalarını istedi.

ROTH CANLI YAYINA KATILDI

Gazdan etkilenerek Divan Otel’e sığınan Alman Yeşiller Partisi Claudia Roth, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada, “Olanların canlı tanığıyım. Savaştaki gibiydi. Kadın ve çocuk demeden gaz bombası atıldı” dedi. (Hürriyet Planet)