Suriye'deki Kobani, Afrin ve Derika Hamko'da TEV-DEM'E bağlı güçlerin yönetime el koyması ardından, Şırnak'ın Cizre ile Mardin'in Nusaybin İlçeleri arasında bulunan  Andiver kasabasındaki karakolda düne kadar asılı bulunan Suriye Bayrağı, bu sabah saatlerinde indirildi.

Sınır kesimindeki karakolda Suriye Bayrağı'nın indirilmesi üzerine Türkiye tarafında bulunan karakollarda hareketlilik görüldü. Karakollar arasında güvenlik güçleri tarafından yapılan devriyeler sıklaştırılarak, alınan güvenlik önlemleri arttırıldı. Bu arada sınır bölgesinde değişik yerlerde yangınlar çıkmaya başladı. Çıkan yangınlara anında müdahale eden Cizre Belediyesi itafaiye ekipleri, alevleri söndürürek kontrol altına aldı.

Suriye'deki birçok yerleşim yerinde yönetime el koyan, bölgenin en büyük partisi PYD'nin ve bir çok siyasi parti ile siyasi hareketin birleşmesinden oluşan TEV-DEM'e bağlı silahlı güçler, Kürt internet siteleri aracılığı ile yazılı bir açıklama yaptı. Şam ve Halep'teki Kürtler'in örgütlenmelerini büyütmesi çağrısı yapan TEV-DEM, provakasyona karşı da uyarıda bulundu. TEV-DEM, Arap, Ermeni, Asuri ve Keldani halklarını da Kürtler'in yanında yer almaya, birlikte hareket etme çağrısı yaptı. 
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin hemen karşısındaki Kamışlo kentinde, dün gündüz saatlerinde Suriye devlet güçleri ile yeni kuruluşunu ilan aden Halk Savunma Birlikleri arasında çatışma çıktı. Silah seslerinin Nusaybin'den de duyulduğu çatışmada, 1 YPG'li yaralandı.

 
Rİ(GG/İD)