Önceki gün Cizre'deki izinsiz nevruz kutlamasında göstericiler arasında bulunan ve çocukları siper yapan kişilerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte ağır yaralanıp, kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde şehit düşen polis memuru Ahmet Toprakoğlu için Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'ndeki Sabancı Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine gönderilen çelenkler, bomba imha uzmanı polisler tarafından tek tek incelendikten sonra camiye alındı.

Törene, şehidin ailesi, Adana Vali Hüseyin Avni Coş, Adana milletvekilleri MHP'li Seyfettin Yılmaz ve AK Parti'li Ali Küçükaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile yaklaşık bin kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi, törene katılan protokol üyeleri şehidin babası Cebrail ve annesi Düriye Toprakoğlu'na taziye dileklerini iletti.

Baba Cebrail Toprakoğlu, oğlunun 5 ay önce nişanlandığı ve Haziran ayında gelin olmak için salon kiralayan ve hazırlık yapan Ebru Akalın'ın yanına gelip, yanaklarını okşayıp, daha sonra boynuna sarılarak acısını paylaştı. Kadın polislerin koluna girdiği Ebru Akalın metanetini korumaya çalıştı.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin annesi, babası, kız kardeşleri Necla, Gül ve Serpil ile ağabeyi Yavuz Toprakoğlu da Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, öperek helalleşti. Baba Cebrail Toprakoğlu, "Oğlumuzu devlete şehit verdik. Vatan sağolsun" diye bağırdı.

Şehit cenazesi polis mangasının omuzlarında taşınırken, tören boyunca metin olmaya çalışan nişanlısı Ebru Akalın gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakın akrabaları sinir krizi geçirip, bayıldı. Şehidin yakınlarından bir kişi, polis kıyafeti giydirilen 5 yaşlarındaki yeğenini kucağına alıp havaya kaldırarak, "Teslim olmak yok. Vatan bölünmez" diye bağırarak tepkisini yansıttı.

Törene katılanların getirdikleri tekbirler ve terörü lanetleyen sloganları eşliğinde bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, daha sonra cenaze aracına konuldu. Şehit Ahmet Toprakoğlu'nun cenazesi konvoy eşliğinde merkez Yüreğir İlçesi'ndeki İncirlik Mezarlığı'nda dualarla toprağa verildi.