Şırnak'ın Cizre İlçesinde dün cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerini desteklemek isteyen bir grup, dün saat 19.00 sıralarında İdil karayolunu kapatarak bölücü örgüt lehine sloganlar attı. Göstericilerden bir grup yolu kapatarak yoldan geçen araçlara örgüt propagandası yaparken, diğer bir grup ise polis mobese kameralarının bulunduğu bir direği demir kesen spiral alet ile kesti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki kamera gözlem ekiplerinin uyarısı üzerine polis panzerleri göstericilere müdahale etti. Mobese kamerasının bulunduğu ve göstericiler tarafından yarısından fazlası kesilen demir direği polis ekipleri bir vinç yardımıyla kesildiği yerden kopararak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Polisin müdahalesi üzerine sokak aralarına kaçan göstericiler, bir süre sonra tekrar toplanarak güvenlik güçlerine havayi fişekler, molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Polis panzerleri ise sokak aralarına girerek göz yaşartıcı bombalar ve tazyikli su kullanarak göstericilere müdahale etti.

İdil karayolu üzerinde toplanan bir grup gösterici ise atılan yoğun gaz bombaları nedeniyle yoldan geçmekte olan ve yaralı taşıyan bir ambulansı engelleyerek, başka bir yoldan ilçeye yönlendirdi. İlçenin Nur ve Cudi mahallelerinde gece saat 00.30'a kadar devam eden olaylar nedeniyle, vatandaşlar evlerinden dışarı çıkamadı.

SİLOPİ’DE UYARI ÜZERİNE KEPENKLER KAPATILDI

Şırnak’ın Silopi ilçesinde cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine destek amacıyla, tehdit üzerine esnaf kepenklerini kapattı. İlçede bu sabah saatlerinde açık olan işyerlerine kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından "kepenk kapatın" uyarısı yapıldı. Tehdit üzerine esnaf da işyerlerini kapattı. Alışveriş için çarşıya çıkan vatandaşlar ise nereye gideceklerini şaşırdı. Fırın, pastane ve eczanelerin açık olduğu ilçede, Emniyet birimlerine ait polis araçları çıkabilecek olaylara karşı ana caddelerde devriye geziyor.



Rİ(GG/AAA) (FOTOGRAFLI)