Şırnak yöresinde 27 bölgenin geçici olarak güvenlik bölgesi ilan edilmesi ve birçok yaylaya çıkış yasağı getirilmesi nedeniyle zor günler geçiren hayvan sahipleri, Kurban Bayramı'nda ellerindeki hayvanları ucuz fiyata satmaya başladı. Besicilerin hayvanlarını yarı fiyatına satması, kasap ve marketlerdeki et fiyatını da yarı yarıya düşürdü. Daha önce kemikli etin kilosu 25 liradan satılırken, bayrama 2 gün kala aynı etin kilosu 12 liradan satılmaya başlandı. Et fiyatlarında indirim yapıldığını duyanlar da marketlere akın ederek, 5'er- 10'ar kilo et almaya başladı.

Mezbahanenin olmadığı Cizre'demarket işleten Bedrettin Bilgiç, "Besiciler hayvanlarını yaylalara ve meralara çıkaramadı. Hayvan sayısı da fazla, yem çok pahalı. Bir hayvanı beslemektense yarı fiyatına satması besicilerin de işine geldi. Şu an itibariyle marketimizde kırmızı etin kilosunu 12 liradan satıyoruz" dedi.

Fatih Gül adlı bir başka market sahibi ise yasaklar nedeniyle besicilerin hayvanlarını yaylalara götüremediğini belirterek, "Beslemek daha pahalı. Besici beslemek yerine yarı fiyatına satmayı düşündü. Durum bu olunca biz de et fiyatında indirim yaptık. Daha önce 2 kilo et alan vatandaşlar şimdi 5 kilo, 10 kilo almaya başladı. Bu durum en çok vatandaşa yaradı" diye konuştu.