Samsun’da bir spor salonunda antrenör olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Fatih Güzey, çocukluktan başlayan merak ve çabayla Türkiye şampiyonluklarına ulaştı. Karikatür karakterleri ile çizgi film karakterlerine özenen Güzey, "He-Man, Batman ve Süperman gibi karakterlerin vücut yapılarına özendim. İlk olarak onların resimlerini çizerek bu işe başladım. Kara kalem çalıştım. Sonra da 1993 yılında bir salona kayıt oldum. 1996 yılında da gençlerde ilk Türkiye şampiyonluğumu elde ettim" dedi.

Fatih Güzey, daha sonra 2002- 2012 yılları arasında 7 kez Türkiye Vücut Geliştirme şampiyonluğunun bulunduğunu belirtti. Fatih Güzey, "Geçen mayıs ayında İspanya’da yapılan Avrupa şampiyonasında 5’inci oldum" diye konuştu.

Güzey, zor ve masraflı bir sporla uğraştıklarını kaydetti. Güzey, "Ailem ilk başlarda karşı çıktı. Çünkü çok yemek yiyordum. Günde 10- 15 yumurta yiyordum. Ancak daha sonra onlar da alıştı. Eğer ekonomik destek bulursam, bir sponsorum olursa 2013 yılındaki Türkiye ve Avrupa şampiyonalarına da katılmayı amaçlıyorum. Ben Samsun’u temsil ediyorum. Samsun’un adını duyuruyorum" dedi.



MS(İS/BT)