Kemer İlçesi’ndeki Çıralı sahilinde orman arazisi üzerinde yapılan yapıların yıkılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın açtığı davanın sonuçlanması ardından, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 4 pansiyonu yıkmak için dün bölgeye gitti. Yıkım ekiplerine direnerek eylem yapan işletme sahiplerine jandarma müdahale etti. Çıkan olaylar nedeniyle dün sadece bir pansiyonun yıkımını gerçekleştiren ekipler, bugün yine yıkım için Çıralı sahiline gitti.

Rose, Emek ile Sima pansiyonlarının yıkımı için saat 08.00'de Çıralı'ya giden Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alışılmışın dışında bir eylemle karşılaştı. Pansiyonlara giden yolda oturan 30 kadar kadın, burada 'yoga' yaparak iş makinelerinin geçişine izin vermedi. Yaklaşık 2 saat güneş altında yoga öğretmeni Melahat Sönmez eşliğinde 'yoga' yapan kadınlar, jandarmanın 'yolu açın' uyarısına rağmen eylemlerini sürdürdü. Yıkımın yapılacağını belirten ekipler, işletmecilerden pansiyonların tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine pansiyon sahipleri, "Biz yaptık, yine biz yıkarız" diyerek ekiplere tepki gösterdi. Daha sonra eşyaları dışarı taşıyan işletmeci ve yakınları, pansiyonların çatısına çıkarak yıkmaya başladı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yıkım işlemini takip etmeye başladı.

Kaldığı pansiyondan ayrılan Alman turist 50 yaşındaki Anna Rudiger, "20 yıldır Çıralı'da tatil yapıyorum. Bölgenin bozulmamış doğası benim gibi birçok tatilciyi çekiyor. Çıralı'nın doğal yapısı bozulduğunda, doğal yapıların yerine büyük oteller yapıldığında kimse buraya gelmez" dedi.



SY(SU/İD)