Kemer İlçesi'ndeki Çıralı sahilinde orman arazisi üzerinde yapılan kaçak yapıların yıkılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın açtığı davanın sonuçlanmasının ardından, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yıkım ekipleri, kaçak olduğu gerekçesiyle 4 pansiyonu yıkmak için bölgeye gitti. Yıkım ekiplerinin geçişine izin vermeyen işletme sahipleri ve yakınları, Antalya- Kumluca Karayolu'nda oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri önlem alarak, yolun açılmasını istedi. Yolu açmamakta direnen yaklaşık 50 kişilik gruba ekipler müdahale etti. Jandarma ekipleri, kol ve bacaklarından tuttuğu eylemcileri tek tek yoldan çıkardı.

KONAKLAYANLAR BOŞALTILMAYA BAŞLANDI

Ekipler, ellerinde yıkım kararı bulunduğunu ve kararı uygulayacaklarını söyledi. Bunun üzerine işletme sahipleri, pansiyonlarda turistlerin kaldığını ve yıkım yapılmamasını istedi. Eylemlerine son veren işletme sahipleri, pansiyonları boşaltmaya başladı. Yıkım ekipleri bölgede bekletilirken, güvenlik güçleri ise olası olaylara karşı önlem aldı. Konaklayan turistler ise eşyalarını alıp pansiyonları boşaltıyor. 4 pansiyon, boşaltma işleminin arndından ekiplerce yıkılacak.

KEMER KAYMAKAMI KÖSE: YAPILAR ORMAN ARAZİSİNDE 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, yıkım kararını Orman Bölge Müdürlüğü'nün aldığını belirterek şunları söyledi:

"Kaçak yapıların üzerinde bulunduğu 397 Nolu parsel, orman arazisi. Burada 100'ün üzerinde yapı var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kaçak yapıların yıkılması için açtığı davayı kazandı. Orman Bölge Müdürlüğü ise bu kararı ilk 4 pansiyona tebliğ etmiş ve boşaltılması için süre vermiş. Süre dolmasına rağmen boşaltılmadığı için ekipler yıkım kararını uygulamak için geldi. Kaymakamlık olarak olay yerinde güvenliği sağlamak ve yıkımın güven içinde yapılması için görevlendirme yaptık. Kararın kaymakamlığımızla ilgisi yok."



SY(SU/COŞ)