Hırsızlık ve adam yaralamak suçlarından 15 yıl hapis cezası alan Murat Karataş, 7 ay önce Karaman Cezaevi'nden firar etti. Bir hafta önce Adana'ya gelen Murat Karataş, arkadaşı Umut Çevik ile kamyonet kiralayıp, merkez Seyhan İlçesi'nde Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki gıda toptancısından 60 bin lira değerinde 3 ton ceviz çalıp, kaçtı.

İşyerinde yapılan parmak izi incelemesinde hırsızlığı Murat Karataş'ın yaptığını saptayan polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Murat Karataş'ın Gülbahçe Mahallesi'nde dolaştığı bilgisini alan Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, Murat Karataş ve suç ortağı Umut Çevik'i otomobilin içinde görüp, peşlerine düştü.

KOVALAMACADA POLİSE ATEŞ AÇTI

Kısa süren kovalamacada otomobili durduran şüphelilerden Umut Çevik yakalandı, Murat Karataş ise arkasından koşan polislere tabancayla ateş edip, ara sokaklarda izini kaybettirdi. Murat Karataş'ın bir evde saklandığını öğrenen polisler sabaha karşı operasyon düzenledi.

DAMDAN ATLADI, AYAĞINI BURKTU

Polislerin geldiğini fark eden ve ayakkabı giymeye fırsat bulamayan Murat Karataş, 2 katlı binanın damından atlayarak kaçmaya çalıştı, ancak ayağını burktuğu için fazla koşamadan yakalandı.

AYAKLARI ÇIPLAK ADLİYEYE

Sorguları tamamlanan iki şüpheli, polislerin arasında adliyeye sevk edilirken, gazetecilere saldırdı. Polislerin zor zaptettiği Umut Çevik, bağcığı olmayan ayakkabısını gazetecilere fırlattı. Her iki şüpheli ayakları çıplak halde adliyeye götürülürken, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Çalınan cevizler, şüphelilerin gösterdiği adreste bulunup, sahibini teslim edildi.