Her bir cibe en fazla 10 kişinin binerek katıldığı safari saat 10.00’da başlıyor. Dört çeker ciplerle yapılan safarinin ilk durağı Asparan Mevkii’ndeki İnfo Alanı oluyor. Burada safariye katılanlara ormanlık alanda davranmaları gerektiği ve uymaları gereken kurallar anlatılıyor, ardından da su tabancaları dağıtılıyor.

Bundan sonraki safarinin yaklaşık 1.5 saatlik bölümü tamamen off road olarak devam ediyor. Bu süre içinde safariye katılanlar dağıtılan tabancalarla birbirleriyle su savaşı yapabiliyor. Bu bölümün sonunda cip safari düzenleyen acentelerin dinlenme alanlarında mola veriliyor. Yaklaşık bir saat süren mola sırasında katılımcılar için çeşitli animasyonlar düzenleniyor. Asfalt yolda süren cip safariye bu kez, Turgut Köyü’nde doğa içinde yenecek yemek için mola veriliyor. Cip safari dünyaca ünlü Kızkumu’nda sona eriyor. Kızkumu’nda yürüyen, yüzen, jet-ski ve diğer su sporlarını yapma fırsatı bulan katılımcılar daha sonra otellerine dönüyor

Marmaris’te 23 yıldır cip safari düzenleyen 'Rambo' lakaplı Ertuğrul Kaplan, “Benimle bir kez safariye katılan ya bir daha gelir ya da başkasını gönderir” dedi.

 

DOEB(İÖ/AAA)