Bağcılar'da anahtarı üzerinde bırakılmış 34 JZJ 88 plakalı bir cipin çalınması üzerine polis soruşturma başlattı. Polis ekipleri cipin hemen arkasından bir otomobilin gittiğini belirledi. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, plakasından otomobilin bir şirketten Nevzat Ö. tarafından kiralandığını belirlerdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, içindeki GPS sistemi ile otomobilin Fatih Kumkapı'da bulunduğu yeri belirledi. Polis otomobilin bulunduğu yere operasyon düzenledi.

Operasyonda daha önce çeşitli hırsızlık suçlarından 25 ayrı suç kaydı bulunan Ahmet Ö. ve kardeşi Nevzat Ö. ile Uğur Y.'yi gözaltına alındı. Şüphelileri Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen polis ekipleri devriye görevine döndükleri sırada D-100 Karayolu'nda çalınan cipi gördü. Uzaktan takibe başlayan polis ekipleri, telsizle ilçe emniyet müdürlüklerinden cipin yolunun kesilmesi için barikat kurulmasını istedi.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kapattığı bir yolda bir ekip aracına çarpan şüpheliler cipten inerek yaya olarak kaçmaya çalıştı. Serkan T. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan Kürşat T. ile Uğur B. ve Mustafa D. yakalanarak gözaltına alındı. Cipte yapılan incelemede Üsküdar, Mecidiyeköy ve Bahçelievler'de 3 farklı iş yerinden çalınmış 4 LCD televizyon ele geçirildi.

Sahte kimlik kullanan Kürşat T.'nin 2003 yılında gasp etmeye çalıştığı bir marketin sahibini öldürmek suçundan ceza evinde yattığı, ceza kanunda yapılan düzenleme sonucu hapis cezası kesinleşmediği için serbest bırakıldığı, hakkında kesinleşmiş müebbet cezası olduğu öğrenildi.

İşlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken emniyet çıkışında görüntü alan basın mensuplarına tepki göstererek saldırdı.

(BB)