Çaycuma İlçesi'ne bağlı Kayabaşı Köyü'nde oturan S.B., geçen yıl 18 Ocak'ta rahatsızlanınca Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan muayenesinde 9 aylık hamile olduğu ortaya çıkan S.B., sevk edildiği Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 3 gün sonra doğum yaptı.

Cumhuriyet Savcısı'na psikolog eşliğinde ifade veren S.B., 2010 yılının yaz aylarında farklı zamanlarda hayvan otlatırken yanına gelen S.K., A.K. ve H.T.'nin kendisiyle para karşılığında ilişkiye girdiklerini ileri sürdü. S.B., kendisiyle ilişkiye girdiklerini iddia ettiği aynı köyden 7 kişinin daha ismini verdi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede bebeğin biyolojik babasının, S.B.'nin ismini verdiği 10 kişi arasında bulunan 50 yaşındaki H.C. olduğu saptandı.

Gözaltına alınarak serbest bırakılan 10 kişiden 6'sı hakkında takipsizlik kararı verilirken, Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı 2 iddianame doğrultusunda H.C. hakkında Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, S.K., A.K. ve H.T. hakkında da 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde nitelikli cinsel saldırı suçundan dava açıldı. 3 şüpheli, tutuksuz yargılandıkları davada ilk kez hakim karşısına çıktı. S.B. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada suçlamayı kabul etmeyen sanıklardan H.T., "Ben zaten yaşlıyım. Cinsel ilişkiye girecek durumum yok. Suçsuzum" dedi. Diğer sanık S.K. ise "Ben suçsuzum. Mağdurun kardeşiyle arsa anlaşmazlığı nedeniyle aramız iyi değil. O yüzden ismimi verdiğini düşünüyorum" dedi. Sanıkların en yaşlısı A.K. de suçlamaları kabul etmeyerek iftira atıldığını ileri sürdü. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.



GG(EE/AK)