Geçen Temmuz ayında Dünya Profesyonel Kick Boks Birliği'nin Yunanistan'da düzenlediği şampiyonada Türkiye'yi temsil ederek 85 kiloda gümüş madalya alan B.K., işlettiği spor salonuna gelen öğrencisi aracılığıyla tanıştığı E.T.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Ağustos ayında tutuklandı. Aynı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen fabrika işçisi evli ve 1 çocuk babası 24 yaşındaki B.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2 sanık hakkında Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine bugün başlandı. Duruşmada, tutuklu sanık B.K. ile tutuksuz sanık B.K. hazır bulundu. E.T.'nin katılmadığı duruşmada, annesi F.T. ve babası M.T. de yer aldı.

'BANA İFTİRA ATTI'

Suçlamayı kabul etmeyen milli sporcu B.K., "Ben cinsel istismarda bulunmadım. Bu kişi spor salonuna hiç gelmedi. Öğrencim A.K., E.T. ile kavga edeceklerini söyleyerek benim konuşmamı istedi. Ben de araya girip konuşarak kavga etmelerini önledim. Daha sonra kız arkadaşımla ilgili, 'Onunla çıkıyormuşsun, hayırlı olsun' şeklinde bana mesaj gönderdi. Onu kıskandığı için bana iftira atmıştır. Tanıdığım ve arkadaşım değil kendisi" dedi.

Tutuksuz sanık B.K. da suçlamayı kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak milli sporcu B.K.'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi. 

Tahliye kararı çıkmaması üzerine sanık B.K.'nın salondaki yakınları tepkilerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı, sanık yakınlarını salondan çıkarttı.



GG(EE/SS)