İlkadım İlçesi'nde oturan lise öğrencisi olan T.S., ailesinin erkek arkadaşıyla görüşmesine karşı çıkması üzerine geçen yıl kasım ayında evi terk etti. Daha sonra sevgilisi olan Çağrı O. ile buluştu. Bir süre dolaştıktan sonra iki genç Çağrı O.'nun arkadaşının evine giderek geceyi orada geçirdi. Bu sırada T.S.'nin ailesi de kızlarının eve dönmemesi üzerine polise gidip şikayetçi oldu. Olayla ilgili araştırma yapan polis 2 gün sonra Çağrı O.'yu yakalayıp gözaltına alırken, T.S.'yi de ailesine teslim etti.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Çağrı O., Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık, suçlamaları kabul etmedi. T.S ile olaydan 1 ay önce tanışıp arkadaş olduklarını söyledi. Kendisini sokakta bırakmak istemediği için arkadaşının evine götürdüğünü söyleyen Çağrı O., şunları söyledi:

"Kuzeniyle birlikte evden kaçmışlar. Beni aradılar. Buluşup onları arkadaşımın evine götürdüm. Onlar ayrı odada yattı. Ben ayrı odada. Gece yarısı T.S. yanıma geldi ve onunda rızasıyla seviştik. Zorla kendisine bir şey yapmadım."

Çağrı O., cezaevindeyken T.S.'nin kendisine gönderdiği ve üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu tişörtle çekilmiş fotoğrafları delil olarak mahkemeye verdi.

Lise öğrencisi T.S. de sanığın savunmasının doğru olduğunu ileri sürdü. Çağrı O. ile evlenmeyi düşündüklerini belirten T.S, "Kendisini seviyorum. Ben ondan şikayetçi olmamıştım. Ailem şikayetçi oldu. Onun serbest bırakılmasını istiyorum" dedi. T.S.'nin olaydan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki muayenesinde 'ruh sağlığının bozulmadığı' raporu da dosyaya konuldu.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi, T.S.'nin şikayetçi olan babası 48 yaşındaki Mevlüt S.'nin dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.



İA(İS/ESM)