Burdur'da pide salonunda çalışan T.U. adlı kız çocuğu, geçen cuma günü Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, A.Ç., Ç.Y., M.B., S.C., M.T. ve K.R ile adı açıklanmayan bir lise öğrencisinin şantaj yaparak kendisiyle ilişkiye girmek istediğini iddia etti. T.U.'nun şikâyeti üzerine soruşturma başlatan polis, şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Polis, geçen cumartesi yaptığı operasyonda, şüphelilerden aynı gün düğünü olan A.Ç.'yi berberde damat tıraşı olurken gözaltına alırken, diğer 6 şüpheliyi ise ev ve işyerlerinde yakaladı. Şüphelilerden A.Ç.'nin gözaltına alınması üzerine ise aynı akşam yapılacak düğün iptal edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde 2 gün süren sorgularının ardından 7 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Damat tıraşı olurken gözaltına alınan A.Ç., adliyeye götürülürken berberden aldığı havluyla yüzünü kapattı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan A.Ç., Ç.Y., M.B., S.C., M.T. ve K.R 'nitelikli cinsel istismar' suçundan tutuklanarak Burdur Cezaevi’ne gönderildi.

Lise öğrencisi olduğu belirtilen ve adı açıklanmayan diğer şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı. Polis, olayla ilgili 2 kişiyi daha arıyor.

T.U. ise ailesinin yanından alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait çocuk yurduna yerleştirildi.



OÖ(SU/CK)