Sakarya’daki utanç davasının bir numaralı sanığı firari polis müdürü N.Ş.'nin avukatı Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukat İlknur Ebiz Yıldız’a, davaya müdahil olan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tepki göstererek dava konusunun çocuğa karşı işlenmiş bir suç olması nedeniyle Yıldız’ın istifa etmesini istedi. 

Bu gelişme üzerine Avukat Yıldız 3 Eylül tarihinde Sakarya Baro Başkanlığına verdiği dilekçe ile istifa etti. Yıldız istifa dilekçaesinde şunları yazdı:

"Kamu görevi olduğu tartışmasız mesleğim nedeniyle uğradığım bu saldırılara karşı tüm hukuki ve cezai şikayet haklarımı saklı tutmakla birlikte, yaklaşık on yıldır gönüllü olarak sürdürdüğüm Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonundaki görevimin, şahsımla birlikte yıpratılmamasın amacıyla hukukun en temel ilkelerinden olan, adil yargılanma hakkının dayanağı ve avukatlık mesleğinin varoluş nedenlerinden biri olan suçsuzluk karinesine olan inancımla yukarıda anılan yargılama sonuçlanıncaya kadar, üyesi olduğum çocuk hakları komisyonundan istifa ediyorum."

İZİNSİZ FOTOĞRAFLARIMI KULLANDILAR

Avukat Yıldız, Ö.C. davasının gündeme gelmesiyle Sakarya Barosu tarafından Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonundaki görevine son verildiği yönünde gerçeği yansıtmayan haberler çıktığını, bu haberlerde de twitter ve facbeooktaki hesaplarındaki fotoğraflarının izinsiz kullanıldığını söyledi. Yıldız, '‘Sosyal medyadaki fotoğraflarımı bazı blog siteleri alarak izinsiz kullandılar. Bunlarla ilgili Sakarya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Twitter ve Facebook’taki hesabımı da kapattım" dedi



ZT(MB/COŞ)