Sakarya’da geçen Haziran ayında ortaya çıkan 14 yaşındaki A.C.ye cinsel istismar suçundan yargılanan 15- 18 yaş arasındaki 19 liselinin tahliyeleri sonrasında, davada 1 numaralı sanık olarak adı geçen ve Bosna Hersek’e kaçtığı belirtilen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Müdürü N.Ş.’nin Türkiye'ye getirilmesi için Sakarya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

KIRMIZI BÜLTENLE

Cinsel istismar davası kapsamında polis müdürü N.Ş., diğer sanıklarla birlikte 'Çocuğun cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun kılma' suçlarından 30 Mayıs tarihinde gözaltına alındı. Bir gün sonra çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılan N.Ş., araya hafta sonunun da girmesiyle 4 Haziran tarihinde İpsala’dan yurtdışına çıkış yaptı.

Polis Müdürü N.Ş.'nin Bosna Hersek’te yaşayan akrabalarının yanında olduğu bilgisine ulaşıldı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması bulunan Bosna Hersek'ten polis müdürü N.Ş.nin Türkiye’ye getirtilmesi için İnterpol nezrinde girişimlere başladı. Hazırlanan dosya interpole gönderilecek N.Ş.nin kırmızı bültenle araması çıkartılacak.

HAKİM EŞİ BOŞANMA DAVASI AÇTI

Polis Müdürü N.Ş.'nin Sakarya Adliyesi’nde ceza hakimi olarak görev yapan eşi L.Ş.'nin de boşanmak için dava açtığı belirtildi. L.Ş.nin geçtiğimiz gün Sakarya Aile Mahkemesi'ne eşinden boşanmak için dilekçe verdiği kaydedildi.

EMEKLİYE AYRILMIŞ

Bu arada Utanç davasında 1 numaralı sanık olarak yer alan polis müdürü N.Ş.'nin emekliye ayrıldığı da ortaya çıktı. N.Ş.'nin soruşturma kapsamında gözaltına alındığında 30 Mayıs tarihinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından diğer polis müdürü E.T. ile birlikte açığa alındığı, mahkemece serbest bırakılmalarından sonra da görevlerine iade edilme kararı alındığı belirtildi. Polis Müdürü E.T.'ye görevine iade tebliği yapıldığı, ancak N.Ş.'nin bulunamaması nedeniyle tebligat yapılamadığı, görevine gelmediği için de istifa etmiş sayılması için 10 günlük yasal sürenin bitmesine 2 gün kala, avukatı aracılığıyla emeklilik dilekçesi vererek emekliye ayrıldığı belirlendi.


ZT(MB/COŞ)