Sakarya'daki evinden kaçan M.K. Eskişehir'deki kız arkadaşı F.E.'nin yanına geldi. F.E. de evden kaçıp M.K. ile birlikte daha önce internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebookta tanıştıkları Eskişehir'de oturan G.B.'nin evine gitti. İddialara göre M.K. ve F.E.'ye burada, G.B. (19) ve arkadaşı M.T. (32) ile zorla cinsel ilişkiye girdi. M.T. ve G.B. daha sonra iki küçük kız çocuğunu fuhuşa zorladı.

Polisler tarafından bulunup Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne götürüldü. F.E. ve M.K., ifadelerinde evden kaçtıktan sonra tanıştıkları G.B. ve M.T.'nin kendileriyle zorla cinsel ilişkiye girdiklerini, daha sonra başka erkeklere para karşılığında fuhuş yaptırdıkları, uyuşturucu hap içirdiklerini F.T. (31), Y.Ç. (30), R.G. (30), Ş.T. (28), S.E. (19) ve E.A. (17) adlı kişilerden bazılarının kendileriyle zorla, bazılarının da para karşılığında cinsel ilişkiye girdikleri iddiasında bulundu.

8 GÖZALTI

F.E. ve M.K.'nın ifadeleri doğrultusunda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ile Çocuk Şubesi ekipleri G.B., M.T. S.E., Ş.T., F.T., Y.Ç., R.G. ve E.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. 8 şüpheli sorgulamalarının ardından 'Cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, fuhuşa teşvik ve aracılık etmek, uyuşturucu hap temini ve tehdit' suçlarından adliyeye sevk edildi.