Olay, Sancaklı Bozköy Beldesi Dip Mevkii’nde dün saat 17.00'de meydana geldi. Kendisine ait tarlayı, izinsiz ekip biçtiği gerekçesiyle oğlu Arif Tohum’a kızan A.O.T., küfür ettiğini ileri sürdüğü oğluyla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen evli ve iki çocuk babası A.O.T., av tüfeğiyle büyük oğluna ateş etti. Sinir krizi geçiren A.O.T., jandarmayı arayıp “Oğlumu öldürdüm gelin olacağım” dedi. Hızla olay yerine giden jandarma ekipleri, göğsünden vurulan Arif Tohum’un hayatını kaybettiğini belirledi. Oğlunun cesedinin başında bekleyen baba A.O.T. ise gözaltına alındı.

A.O.T.’nin ifadesinde, bir süredir görüşmediği oğlu Arif Tohum’un kendisini bir yıl önce ölümle tehdit ettiğini, bunun üzerine şikayetçi olduğunu ve 6 ay hapis cezasına çarptırılan oğlunun kefaletle serbest bırakıldığını belirtti. Jandarmada, zaman zaman gözyaşlarını tutamayan baba A.O.T.’nin, tarlasını izinsiz süren oğluna kızdığını, oğlunun da kendisine küfür etmesi üzerine sinirlerine hakim olamayıp ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Arif Tohum’un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Arif Tohum’un çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu bildirilirken, engelli kardeşi ve annesine de şiddet uyguladığı ileri sürüldü.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba A.O.T., çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.




-------------

A.O.T. (Ali Osman Tohum)