Şanlıurfa'da korkuya yol açan olay, saat 19.30 sıralarında Hızmalı Mahallesi 94 Nolu Sokak'taKİ 2 katlı evde meydana geldi. Uyuşturucu madde bağımlısı olduğu belirtilen Uğur B., iddiaya göre babası Şahin B.'den para istedi. Olumsuz yanıt alın genç öfkelenerek babası, dedesi, yengesi ve küçük yeğenini evin bir odasına kilitledi. Ailesinin kapıyı açması yönünde yalvarışlarıma aldırış etmeyen Uğur B., duvarda asılı av tüfeğini alarak evin çatısına çıktı. Etrafa bağırmaya başlayan genç, daha sonra av tüfeği ile çevreye rastgele ateş etmeye başladı.

MAHALLEDE PANİK

Uğur B.'nin tüfeğini peş peşe ateşlemesiyle korkuya kapılan sokak sakinleri evlerine kapanıp durumu polise bildirdi. İhbar üzerine sokağa gelen polisler, çatıdaki Uğur B.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak ikna olmayan Uğur B., tüfeğini doğrultarak polislerin evin kapısına yönelmesine de izin vermedi. Bunun üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

OPERASYON HAZIRLIĞI

Sokak yaya ve araç trafiğine kapatılarak çevre güvenliği sağlanırken, polislerden çelik yeleklerini giymeleri istendi. Polis bir yandan ikna çabalarını sürdürürken diğer taraftan da operasyon hazırlığı başlattı. Cinnet getiren genç çatıdan ateş açmayı sürdürünce, polis, bu sırada evlerinin balkonu ve çatısında yaşananları izleyen mahalle sakinlerini  megafonla çağrı yaparak içeri girmeleri yönünde uyardı.

ARKADAŞI İKNA ETTİ

Yaklaşık 1 saat süren gerginlikte özel harekat polisleri operasyon hazırlığı yaparken, Uğur B.'nin bulunduğu çatıya yan evlerden ulaşan 2 arkadaşı geldi. Arkadaşları ikna etmeye çalışırken, bir anda dalgınlığından yararlanarak Uğur B.'nin üzerine çullandı. Kısa süren boğuşmanın ardından iki arkadaşı, çevreye dehşet dolu dakikalar yaşatan Uğur B.'nin elindeki tüfeği alarak etkisiz hale getirmeyi başardı. Uğur B, arkadaşlarının kolları arasında eve alınırken, bu sırada polis de içeriye girdi.  

Tüfeğe el koyan polis, sağlık kontrolundan geçirmek üzere Uğur B.'yi Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Gerginliğin sona ermesinin ardından evde bulunan 1'i çocuk 4 kişi de dışarı çıkarıldı. Korktuğu gözlenen Uğur B.'nin yakınları da ifadelerine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÖŞ, ÖP (HK/SSA)