Cenazesi dün gece uçakla Gaziantep'e getirilen Mustafa Güler için Düztepe Semti'ndeki Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi'nde bir tören düzenlendi. Törende fenalaşan Güler'in eşi Zeynep Güler tekerlekli sandalye ile töreni izleyebildi. Mustafa Güler'in yakınları da ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü. Törenin ardından Güler'in cenazesi Sarılar Köyü'nde toprağa verildi.

5 Temmuz'da Nordstad semtindeki Kanal Weg'de polis ile birlikte icraya direnen bir kişi tarafından rehin alınıp 4 kişi ile birlikte öldürülen ve 5 yaşında Fatma ve 9 Selin adlı iki çocuk babası olan Mustafa Güler'in eşi Zeynep Güler, olayı öğrenince kaldırıldığı hastanede doğumuna bir hafta kala erken doğum yaparak üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi.

Almanya'da ağabeyi Garip Güler ile birlikte çilingirlik yaptıkları ve genellikle mahkeme ile polis karakollarına çalıştıkları belirtilen Mustafa Güler'in olay günü yanında çalışan elemanların bir kısmının izinli oluşu, ağabeyinin de Gaziantep'te tatilde bulunması nedeniyle can verdiği eve tek başına gittiği belirtildi.

Törende bir açıklama yapan ağabey Garip Güler, "Almanya'da kardeşim ile çilingirlik yapıyoruz. Ben hem tatil, hem de işim gereği birkaç günlüğüne Gaziantep'e geldim. İcra ile satılan bir evin sahibi, icra memuru ve kardeşimi içeri almış. İşlemler başlandığı sırada da katil silah doğrultmuş. Herhalde kardeşimin de ellerini bağlamaya çalışmış. Bu sırada boğuşma çıkmış ve Mustafa kalbinden aldığı kurşunla yaşamını yitirmiş. Ev sahibi de içeride bulunanları öldürdükten sonra evi ateşe verip, intihar etmiş. Biz normalde bu tür işlere gitmezdik. Ancak, benim orada olmamam ve bir çok çalışanımızın da izinli olmasından dolayı kardeşim gitmiş" dedi.



AK(BY/SS)