Üç günlük bir gezi dahilinde İzmir’de konaklayan ve yakın kentlere gezi düzenleyen Çinli grup, dünyaca ünlü Apollon Mabedi’ni görmek için Didim’e geldi. Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian ile beraberindeki 7 general, 2 ataşenin de bulunduğu 51 kişilik gruba Ege Ordu Komutanlığı’ndan Albay Necati Yalçın eşlik etti.

Korgeneral Chaotian ve beraberindekiler, ilk olarak Didim Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı’yı makamında ziyaret etti. Didim Belediye Başkanı Kamacı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, Çin’in turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ve Didim’in bu ülkede tanıtılması için zaman zaman tur operatörleri aracılığı ile görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Kamacı, Çin askeri erkanının yaptığı bu ziyaretle 'gönüllü turizm elçileri' olacaklarını belirterek kendilerine teşekkür etti.

Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian da önceden adını duydukları Didim’i İzmir ziyaretleri kapsamında geldikleri bölgede görmeden gitmek istemediklerini belirtti.

Konuşmaların ve karşılıklı iyi dileklerin ardından Belediye Başkanı Kamacı, Çin Milli Savunma Akademisi Komutan Yardımcısı Korgeneral Wang Chaotian’a Didim Apollon Mabedi'ni temsil eden bir hediye verdi. Chaotian ise Kamacı’ya ünlü Çin kırmızısı renginde bir çay fincanı hediye etti.

Didim Belediyesi’ndeki ziyaretin ardından dünyaca ünlü Apollon Mabedi'ni gezen konuk heyet, buradaki eserleri dikkatle inceleyip, bilgi aldı. Grup tapınak ziyaretinin ardından Didim D Marin Marina’yı da ziyaret etti. Marina ziyaretinin ardından Didim gezisini sonlandıran grup İzmir’e döndü.



BY(İÖ/CK)