Astana'da 2009 yılında alkollü oldukları iddia edilen iki gurup arasında kavga çıktı. İddiaya göre öldürülen M.N. Atanov 3 arkadaşı ile birlikte güreşçi Ruslan Aliyev ve Türk uyruklu 2 arkadaşıyla kavga etti. Çıkan kavgada M.N. Atanov bıçaklanarak öldürüldü. Şüpheliler kaçarken, Kazak polisi yaptığı çalışmada Türk uyruklu iki şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Sorgularının ardından tutuklanan şüphelilerden biri kalp krizi sonucu, diğeri ise zehirlenme nedeniyle hayatını kaybetti. Olayın üçüncü zanlısı olan Kazak güreşçi Ruslan Aliyev ise izini kaybettirdi.

Kazak polisi yurt dışına çıkmış olabileceğini değerlendirdiği Aliyev'in yakalanması için İnterpol'den yardım istedi. Interpol, Ruslan Aliyev için kırmızı bülten çıkararak her yerde aramaya başladı.

Yapılan çalışmada Ruslan Aliyev'in Antalya'nın merkez Döşemealtı İlçesi'ndeki bir villada yaşadığı belirlendi. Türk polisiyle irtibata geçen Interpol yetkilileri şüphelinin yakalanmasını istedi. Antalya polisi eşi ve çocuğuyla birlikte 3 katlı villada yaşayan Aliyev'i yakalayarak gözaltına aldı.

Ruslan Aliyev kendisini yakalayan Döşemealtı İlçe Asayiş Büro Amirliği ekiplerine kendisini bırakmalarını cinayetle bir bağlantısının olmadığını, ülkesine iadesi durumunda ise diğer iki arkadaşı gibi öldürüleceğini söyledi. Parmak izi tespiti yapılan ve sağlık kontrolünden geçirilen Aliyev çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.