Geçen 2 Kasım’da, saat 23.30 sıralarında Karabağlar 4270 sokakta meydana gelen olayda, bir kişinin yolda kanlar içinde yattığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Boynundan ve göğsünden aldığı bıçak yaralarıyla hayatını kaybeden kişinin, taksi şoförlüğü yapan emekli astsubay Ethem Köse olduğu belirlendi. Olayla ilgili yapılan araştırmalar sonrasında, Köse’nin kullandığı ve katil zanlısı tarafından kaçırılan 35 T 6877 plakalı aracı da, yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta terk edilmiş olarak bulundu. Üzerinden 125 TL para, iki cep telefonu çıkan Ethem Köse’nin katil zanlısının belirlenmesi için yürütülen çalışma sırasında, takside olaydan kısa süre önce yatırıldığı belirlenen iddaa kuponu bulundu. İddaa kuponunun yatırıldığı bayinin Balçova ilçesinde olduğunun tespit edilmesinin ardından araştırma bu yöne kaydırıldı. Köse’nin çalıştığı taksi durağında bulunan arkadaşlarının verdiği bilgiler sonrasında ise, en son müşteri aldığı nokta saptandı.

GÖRÜNTÜLER SANİYE SANİYE İZLENDİ

Ethem Köse’nin en son müşteri aldığı ve olayın yaşandığı bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarına el konuldu. Yaklaşık 100 kameraya ait görüntüler, saniye saniye izlendikten sonra her iki bölgede bulunan bir kişi tespit edildi. Görüntülerde bulunan kişinin 5 yıl önce esrar kullanmaktan gözaltına alınan M.K. olduğu saptanmasıyla da operasyon başlatıldı. Yakınına ait emlak ofisinde çalışan katil zanlısı M.K., Alsancak semtinde bulunan arkadaşına para almak için gittiği sırada yakalandı. Taksi sürücüsüyle ücret yüzünden tartıştıktan sonra olayın olduğunu söyleyen M.K., sevkedildiği adliyede tutuklandı.

SOĞUKKANLI KATİL

Emekli olmasına rağmen borçlarından dolayı taksi şoförlüğü yapan Ethem Köse’nin katili M.K.’nin yakalanmasını sağlayan güvenlik kamerası kayıtları da ortaya çıktı. Eski mahallesini ziyaret etmek için bindiği taksinin ücretini ödemeyip sonrasında da Köse’yi bıçaklayarak öldüren M.K.’nin, aracı da terk ettikten sonra uzaklaşması, görüntülerde yer aldı. Görüntülerde, cinayetten henüz 5 dakika sonra M.K.’nin, soğukkanlı ve rahat tavırlarla, eli cebinde, sıradan bir kişiymiş gibi olay yerinden uzaklaşması dikkat çekti.



TY(İÖ/AAA)