İscehisar İlçesi'nde 30 Mart 2012 tarihinde aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet bulunan İscehisar Belediye Başkan Vekili 48 yaşındaki Seydi Aşkın'ı makamında, babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın'ı ilçedeki fırınında, Aşkın Ailesi'nin avukatı 56 yaşındaki Hüseyin Bürhan Hayran'ı, Afyonkarahisar kent merkezindeki bürosunda kurşun yağmuruna tutarak öldürdükten sonra yakalanan tutuklu sanıklar Bayram Aslan ile azmettiricilikle suçlanan ağabeyi Harun Aslan'ın yargılanmasına Afyonkarahisar 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Meslektaşlarını kaybeden avukatlar duruşmaya yoğun ilgi gösterdi. 50'ye yakın avukatın girmesi üzerine duruşma salonunda yoğunluk yaşandı, birçok kişi de salona giremedi.

Tutuklu sanık Bayram Aslan, Aşkın Ailesi ile aralarındaki alacak verecek ilişkisinin 1997'de başladığını anlattı. O tarihte çıkan kavgayı ayırmak üzere araya giren fırın işçilerinden Osman Kara'nın öldüğünü hatırlatan Bayram Aslan, ölen işçinin ailesinin Aşkın ailesinin desteğiyle açtığı tazminat davasında, faizleriyle birlikte 200 bin TL ödemeye mahkum edildiklerini, ancak tazminatı ödeyemediklerini dile getirdi. Bunun üzerine Aşkın ailesinin avukatı Hüseyin Bürhan Hayran'ın icra işlemi başlattığına değinen Bayram Aslan, haksızlığa uğradığını, bu yüzden cinayet işlediğini iddia etti.

PÜRÜZLERİ GİDERECEKLERDİ

Duruşmada dinlenen tanıklar, Aşkın ve Aslan ailesinin fertlerinin bir süre önce İscehisar'ın önde gelen kişileri aracılığıyla bir araya getirildiğini, Aslan ve Aşkın aileleri arasında yapılan görüşmede Seydi ve Mustafa Aşkın'ın, ödemelerde Bayram Aslan'a esneklik sözü verdiğini söyledi. Tanıklar, tarafların olumlu geçen görüşmenin ardından son kalan pürüzleri gidermek için cinayetin işlendiği günden 3 gün sonrasına sözleştiğini belirterek, ancak Bayram Aslan'ın tazminatı ödemeyi istemediğini, bu nedenle bir sonraki görüşmeden önce cinayeti gerçekleştirdiğini öne sürdü. Mustafa Aşkın ile Bayram Aslan arasında küfürlü bir konuşma geçmediğini de belirten şahitler, Seydi ve Mustafa Aşkın'ın Bayram Aslan'a hakaret etmediğini anlattı.

Duruşmada, Bayram Aslan'ın tutukluluk halinin devamına, ağabeyi Harun Aslan'ın ise tahliyesine karar verildi. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi amacıyla 10 Ağustos tarihine ertelendi.