Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi İskender Paşa Mahallesi Yalıbahçe sokak üzerinde 30 Temmuz 2011 gecesi 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan vatandaşlar bir kişinin bıçaklandığını bildirdi. Olay yerine giden polis ve 112 Acil Servis ekipleri, bıçaklanan Yılmaz Pasın'ın öldüğünü belirledi.

Cinayetin ardından geniş kapsamlı çalışma yapan polis, Yılmaz Pasın'ın en son Mehmet Alus ile tartıştığını belirledi. Görgü tanıkları Alus'un Pasın'a, 'Sen benim eşime nasıl bakarsın' diye bağırdığını duyduklarını söyledi.

Cinayetin ardından polisin her yerde aradığı Yılmaz Pasın, kayıplara karıştı. Polis, fiziki ve teknik takip başlatırken, mahalleye de bir haber elemanı yerleştirdi. Mahallede yaşayan görevli, yaptığı çalışmada Alus'un gizlendiği evi belirledi. Polis, önceki gün eve operasyon düzenleyerek burada saklanan Alus'u yakaladı. Polisteki sorgusu sırasında Yılmaz Pasın ile eşine baktığı gerekçesiyle tartıştığını ve bu sırada çıkan kavgada bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi. Pasın, tutuklanarak cezaevine konuldu.