Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Uçuruoba Köyü’nde, yaşayan İ.Ç., dün saat 14.00 sıralarında 45 VE 147 plakalı motosikletiyle Bayramiç’in Serhat Köyü’ne geldi. İ.Ç., buradaki köy kahvesi önünde evli, iki çocuk babası çiftçi Ömer Özdemir ile buluştu. Kahvenin önündeki masalardan birine oturup simit yiyen ikili arasında, tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Özdemir, İ.Ç.’den kurtulmak için kahvenin içine kaçtı. Ancak, İ.Ç., peşinden gittiği Özdemir’i diğer müşterilerin gözü önünde belinden çıkardığı tabancayla kurşun yağmuruna tutup, öldürdü.

İ.Ç., olayın ardından geldiği motosikletine binip, uzaklaşmak istedi. Ancak, 66 yaşındaki Cemil Özdemir, oğlunu öldüren İ.Ç.’yi iterek, motosikletten düşürdü. Bunun üzerine İ.Ç., motosikletini bırakıp, koşarak kaçtı. Cemil Özdemir de, jandarmayı arayıp, durumu bildirdi. Jandarma, peşine düştüğü İ.Ç.’yi, olay yerine 10 kilometre mesafedeki Evciler Köyü’nde yakaladı.

“NAMUSUMU TEMİZLEMEK İÇİN ÖLDÜRDÜM”

İ.Ç., jandarmadaki sorgususunda, Özdemir’i namusunu temizlemek için öldürdüğünü ileri sürdü. Özdemir ile Kazdağları’da orman işçisi olarak çalıştıklarını belirten İ.Ç., “Eşim bir süre önce, Ömer'in kendisini taciz ettiğini ve ilişkiye zorladığını anlattı. Çılgına dönüp hemen motosikletimle Kazdağları'nı aşarak Serhat Köyü’ne ulaştım. Ömer’le köy kahvesinin önünde buluştuk. Konuşmaya başladık. Kendisine eşimin anlattıklarını sordum. Aramızda tartışma çıktı. Sinirlerime hakim olamayıp yanımdaki tabancayı 5 kez ateşledim” dedi.

TATBİKAT YAPTIRILDI

Jandarma ifadesinin ardından İ.Ç.’ye bugün sabah saatlerinde olay yerinde tatbikat yaptırdı. Jandarma tatbikat sırasında, olası bir linç girişimine karşı geniş güvenlik önlemi alıp, köy meydanını boşalttırdı. Jandarmaların arasında köy kahvesine getirilen İ.Ç., büyük bir soğukkanlılıkla olayı en ince ayrıntısına kadar anlattı. Tatbikatın ardından İ.Ç., adliyeye sevk edildi.

Öte yandan cinayete kurban giden Ömer Özdemir'in Bayramiç Devlet Hastanesi Morgu’ndaki cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.