Çaycuma'ya bağlı Basat Köyü'nde oturan evli ve 6 çocuk babası Hüsnü Basatlı, 3 ay önce geçen 7 Eylül'de evden aldığı 3- 4 bin lira ile ortadan kaybolmuş, 3 gün sonra 10 Eylül'de de Gökçebey'e bağlı Aktarla Köyü yakınlarındaki boş bir arazide cesedi bulundu. Basatlı'nın başına tabancayla ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi.

Cinayeti araştıran jandarma, Hüsnü Basatlı'nın en son birlikte görüldüğü aynı köyde oturan C.K. ve S.K.'yı gözaltına aldı. Ancak 2 şüpheli, delil yetersizliği nedeniyle ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Soruşturmayı derinleştiren jandarma, olayda kullandıkları tabancayı gömdükleri ihbarı üzerine C.K. ve S.K.'yı önceki gün yeniden gözaltına aldı. Tabanca bulunamazken, suçlamayı kabul etmeyen 2 şüpheli, Basatlı'nın öldürüldüğü gece köyde olmadıklarını, otomobil ile önce Bartın'a, sonra da Zonguldak'a gittiklerini, yol üzerindeki plaka tanıma sistemi kameraları ile bunu kanıtlayabileceklerini söyledi. Ş

üphelilerin, Basatlı'nın ölüm tarihi belli olmamasına rağmen 8 Eylül akşamını cinayet günü olarak gösterip o gece köyde olmadıklarını söylemesi jandarmanın dikkatini çekti.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST KALDILAR

Çapraz sorguda da çelişkili ifadeler veren, alacak- verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada Hüsnü Basatlı'yı öldürdüğü iddia edilen C.K. ve S.K., jandarmadaki ifadelerinin ardından dün Gökçebey Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği 2 şüpheli, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Savcılık ve mahkemede süren yaklaşık 12 saatlik sorgularının ardından serbest bırakılan şüphelilerden C.K., adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduğunu söyledi. C.K., "Adalet yerini bulur. Ben devletime güveniyorum. Devletimin de yanlış karar vereceğini kesinlikle düşünmüyorum. Ben yüce adaletimin karşısında tekrar gereken ifademi, bildiklerimi her şeyi anlattım. Savcılarımız olsun, hakimlerimiz olsun gerekeni yaparlar" dedi.



GG,EÇ(EE/BT)



C.K.: Caner Kuzucu

S.K.: Selahattin Kuzucu