Uyuşturucu kullandığı öne sürülen Hüseyin Okus, yaklaşık 1.5 yıl önce uyuşturucu alışverişi nedeniyle kavga ettiği 19 yaşındaki E.Ç. ile bir süre önce konuşup barıştı. Hüseyin Okus, önceki gece Ulu Cami Mahallesi Çatalçeşme Sokak’taki metruk haldeki evine E.Ç.'yi davet etti. E.Ç. de arkadaşı Ali Patlar ile birlikte Hüseyin Okus'un yanına gitti ve 3 kişi uyuşturucu kullandı. 

Hüseyin Okus, gecenin ilerleyen saatlerinde E.Ç. ile kavga ettiği geçmişteki konu yüzünden yeniden tartışma çıkardı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Patlar, kolundan tuttuğu E.Ç.'yi evden dışarı çıkardı. Bu sırada odada bulunan tek kırma av tüfeğin alan Hüseyin Okus, iddiaya göre gençlerin üzerine ateş etti. Saçmaların sırtına isabet ettiği Ali Patlar, çağrılan ambulans ile önce Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Bursa'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmek istenen Patlar, yolda yaşamını yitirdi. E.Ç. ise olayda yara almadı.

Olayın ardından evinde ruhsatsız tüfekle yakalanan Hüseyin Okus gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Hüseyin Okus, Bursa E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Dün gece cezaevinde fenalaşan Hüseyin Okus, ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hüseyin Okus, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kalp krizinden öldüğü sanılan Hüseyin Okus’un cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.