17 Haziran 2009'daki olayda, Bekir Özel, bir aydır çalıştığı narenciye bahçesinin sahibinden ücretini alıp, Doğankent Mahallesi'ndeki ablalarını ziyaret etti. İddiaya göre, bu mahallede bilinmeyen bir nedenle Mevlüt Gökmen ile tartışan Özel, vatandaşların ayırması üzerine Taşçı Köyü'ndeki evine gitmek üzere minibüse bindi. Özel, köy girişinde araçtan indiğinde karşısına çıkan Mevlüt Gökmen'in amcasının oğlu Gökhan Gökmen tarafından kalbinden bıçaklandı. Özel, götürüldüğü hastanede olaydan 9 gün sonra öldü. Cinayetten 98 gün sonra teslim olup, tutuklanan katil zanlısı Gökhan Gökmen hakkında 'kasten bıçakla adam öldürme' suçundan dava açıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Gökhan Gökmen, suçlamayı kabul etmedi. Bekir Özel'i küfretmemesi için uyardığını öne süren Gökhan Gökmen, "Bekir Özel lastikçi ile tartışma yaptığı sırada küfürlü konuşuyordu. Benim ailem duyduğu için kendisini uyardım. Küfürlü konuşmamasını istedim. Bekir Özel beni ölümle tehdit etti. Daha sonra da ayrıldı, gitti. Ben Şanlıurfa'ya gittikten sonra polisin beni aradığını duydum. Bıçaklama olayına karışmadım" dedi.

Olayı gördüğünü belirten 49 yaşındaki Fatih Kolcu ise Bekir Özel ile sanığın Taşçı köyü yolundaki tartışmanın ardından kavga ettiklerini söyledi. Kendisinin tartışmayı yatıştırdığını ancak sonra tekrar tartışarak kavga ettiklerini belirten Kolcu, şöyle konuştu:

"Huzurdaki sanık bıçak çekti. Salladığı 2-3 bıçaktan birisinin Bekir'e değdiğini gördüm. Bekir'in 'Biz arkadaşız' dediğini duydum. Bu lafın üzerine sanık eylemine son vererek motosikletle olay yerinden gitti."

YAŞ TESPİTİ İÇİN MEZAR AÇILACAK

Sanık avukatının iddiası üzerine mahkeme heyeti, Bekir Özel'in öldürüldüğünde kaç yaşında olduğu yönde araştırma yapılmasına karar verdi. Özel'in gerçek yaşının tespit edilmesi için önümüzdeki günlerde mezarı açılarak, cesetten örnekler alınıp Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

Yine avukatının itirazı üzerine daha önce yapılan incelemede olay tarihinde kemik yaşı 17'den büyük olduğu bildirilen sanık Gökhan Gökmen, ölenin yaşının da 18'den küçük çıkması halinde ömür boyu hapis yerine, yasa gereği ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılacak.