Olay, geçen Mart ayında merkez Meram İlçesi Şükran Mahallesi Karakurt Sokak'taki pasajda saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Sokaklardan karton toplayan, evli ve 3 çocuk babası Erdal Şeker, tekel bayinden bir bira ve çocuklarına çikolata alarak eve doğru yola çıktı. Aldığı birayı içerek yürüyen Şeker, pasajın içinden geçtiği sırada alkollü olan Bayram Aydın ile karşılaştı. İddiaya göre Bayram Aydın kendisine ters baktığı ve küfür ettiği gerekçesiyle Erdal Şeker ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Bayram Aydın, kavga ettiği Erdal Şeker'i 4 yerinden bıçakladı. Erdal Şeker, kanlar içinde yere yığıldı. Şeker'in cebinden düşen cüzdanı alan Bayram Aydın da olay yerinden kaçtı. Pasajın bekçisi tarafından bulunan Erdal Şeker olay yerine çağırılan 112 acil sevis ambulansı ile Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrası Bayram Aydın, pasajın yakınında elleri ve üzeri kanlı bir şekilde yakalandı.

Bayram Aydın'ın verdiği ifade doğrultusunda olayda kullandığı bıçak ve Erdal Şeker'in üzerinden aldığı cüzdan da sakladığı yerde bulundu. 1.5 promil alkollü olduğu saptanan ve küfür ettiği iddiasıyla Erdal Şeker'i bıçakladığını belirten Aydın, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'BANA TERS BAKIP, KÜFÜR ETTİ'

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Bayram Aydın, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

İfadesinde, işlerini bitirip eve gitmek üzere olduğunu anlatan Aydın, "Pasajın içinde oturan Erdal Şeker bana önce ters ters baktı, ardından da ağıza alınmayacak küfürler etmeye başladı. Önce aldırmadım yoluma devam ettim. Küfür etmeyi sürdürünce boğuşmaya başladık. Daha önce bıçaklandığım için yanımda taşıdığım ekmek bıçağını bir kaç kez salladım. Sonra delil bırakmamak için de yere düşen cüzdanı ve bıçağı alarak ordan uzaklaştım" dedi.

'CEP TELEFONUMU ALMAYA GELİRKEN YAKALANDIM'

Erdal Şeker'i bıçakladıktan sonra uzaklaştığını belirten Bayram Aydın, düşürdüğü telefonu almak için olay yerine döndüğünde polis tarafından yakalandığını söyledi. Aydın'ın akıl sağlığından şüphe ettiğini belirtmesi üzerine mahkeme heyeti, sabah saatlerinde yapılan duruşmaya ara verip Konya Adli Tıp Kurumu'ndan akıl ve ruh sağlığı hakkında rapor alınmasını istedi. 

Raporun ardından ara verilen duruşma öğleden sonra tekrar başladı. Mahkeme heyeti, roparda Bayram Aydın'ın akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğunun belirtildiğini açıkladı. Ardından ilk önce Aydın'a 'kasten adam öldürme' suçunda ömür boyu hapis cezası verdi.  Suçu 'haksız tahrik altında' gerçekleştirdiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, cezayı 18 yıla indirdi. Mahkeme heyeti, duruşmadaki  iyi halinide göz önüne alarak Aydın'ı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.



HD(İA/SS)