Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Beldesi'nde geçen 1 Ağustos'ta meydana geldi. Beldeye bağlı Çırık Mahallesi'ndeki çiftlik evinde çalışan Mehmet Özturhan'ın işine son verildi. İddiaya göre, Özturhan, kendisini işten çıkarttığını iddia ettiği kahya Erdoğan Çeken'in yanına gidip, "Neden ekmeğimle oynadın?" diye sordu. Çeken de "Senin işten çıkartılmanla alakam yok" deyince kavga çıktı. Özturhan, tüfekle kahya Çeken'i çeşitli yerlerinden vurup öldürdü.

Çiftlik çalışanlarının haber verdiği jandarma, şüpheliyi ayak izlerini takip ederek olay yerine yakın bir tarlada yakaladı. İfadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan Mehmet Özturhan hakkında 'kasten öldürme' ve 'yağma' suçlarından 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Cinayetten ömür boyu, yağma suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet Özturhan, 'kasten öldürme' ve 'yağma' suçlamasını kabul etmedi. Olay günü iş aramak için evden çıktığını belirten Özturhan, ardından da kendisine iş bulur umuduyla ayrıldığı çiftlikteki kahya Çeken'in yanına gittiğini söyledi. Amacının öldürmek olmadığını öne süren Özturhan, olay anını ise şöyle anlattı:

"Bir süre konuştuktan sonra bana 'Buradan gitmezsen seni vururum' dedi. Elindeki poşet düşünce av tüfeği saçmaları dağıldı. O esnada ben elindeki tüfeği aldım. Yerdeki saçma tanelerine basınca ayağım kaydı ve tüfek ateş aldı. Öldürme amacıyla ateş etmedim. Aramızda hiçbir husumet yoktu. Olaydan sonra şaşırdım. Olayın şokuyla yerde ne bulduysam poşetin içerisine koyup, yanıma aldım. 200 metre ilerideki ağacın altına oturdum. Jandarma gelince de teslim ettim."

Sanık Özturhan, son sözünde ise "Kazayla oldu. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Maktulün oğlu 32 yaşındaki Adem Çeken de sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Çeken, "Ben olaydan sonra gittiğimde sanık da oradaydı. Babamı, kendisini işten çıkarttığı için vurduğunu söyledi. 'Ölmedi ise bir daha sıkayım' dedi. Jandarma da bu sözlerini kayda aldı" dedi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Özturhan'ı cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, sonra da duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaparak cezasını 25 yıla indirdi. 'Yağma' suçundan da beraatına karar verildi.