Halime Ceviz, kansere yakalanan eşini 5 yıl önce kaybedince 2 çocuğuna bakabilmek için barlarda şarkı söylemeye başladı. Halime Ceviz, Eyyüp Aşkan ile tanışıp birlikte yaşamaya başladı. Evli olduğunu öğrendiği Aşkan'ın kendisine sürekli şiddet uygulaması üzerine Ceviz, çocuklarını da alarak Antalya'ya kaçtı. Evlere temizliğe giderek kendisi ve çocuklarını geçindirmeye çalışan Ceviz'in izini bulan Aşkan, yeniden birlikte olmaya zorladı. "Benden ayrılırsan seni yaşatmam" diye tehdit etti. Sokağa dahi çıkmaya korkan Halime, Eyyüp Aşkan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

11 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Aşkan, iddiaya göre, kadının Adana'da kaldığı evi tespit etti. 16 Kasım 2011'de evin önüne gidip Ceviz'i kendisini terk ettiği gerekçesiyle 11 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Ardından da kadının sevgilisi olduğu ileri sürülen Tayfun İşkin'i ağır yaraladıktan sonra kaçtı.

"YÜZÜME TÜKÜRDÜ, BIÇAK ÇIKARDI"

Aşkan hakkında geçen ocak ayında gıyabında cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, öldürmeye teşebbüs suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Cinayetten 10 ay sonra yakalanıp cezaevine konulan Aşkan'ın Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Olay yerine Halime Ceviz'in istediği parayı vermek için gittiğini ileri süren sanık Aşkan, olay anını şöyle anlattı:

"Telefonu uzatarak benden telefonla Tayfun'a küfretmemi istedi. Kabul etmeyince 'Sen ne biçim erkeksin. Cezaevinden çıktın diye tırstın mı?' diye laflar söyledi. Yüzüme tükürdü. Üzerinden bıçak çıkardı. Ben kaçmak isterken ayağımdan yaralandım. Bunun üzerine bıçağı alarak kendisine vurdum. Kaç kez vurdum hatırlamıyorum. O sinirle Tayfun'un bulunduğu yere giderek onu da yaraladım."

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.