Gemlik İlçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde geçen temmuz ayında meydana gelen olaydan bir süre önce, polise Savaş Uzun’un bürosunda uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı yapıldı. İddiaya göre, Savaş Uzun ile ihbarı yapan kişi olduğunu düşündüğü Tarık T. arasında tartışma çıktı. İddiaya göre tabancayla ateş ederek Savaş Uzun’u yaralayan Tarık T. olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Savaş Uzun ise Gemlik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesi’ne sevk edilmek isterken yolda yaşamını yitirdi.

İki gün sonra zanlı Tarık T. polis ekipleri tarafından Bursa’da yakalanarak, sevkedildiği mahkemece tutuklandı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde adam öldürmek suçundan hakkında ömürboyu hapis cezası istenen Tarık T.’nin yargılanmasına devam edildi.

Hakkındaki uyuşturucu ihbarı iddiaları yalanlayan sanık Tarık T., ölen Uzun'un kendisi hakkında söylediği hakaret ve tehditlerin kulağına geldiğini ifade ederek, “Bu uyuşturucu olayının ortaya çıkmasından sonra ölenin bana karşı tavır ve davranışları değişmişti. Bir soğukluk vardı. Ayrıca bana iş vermemeye başladı" dedi.

Olay günü de Savaş Uzun'un kendisini çağırdığı için yanına gittiğini kaydeden Tarık T.   "Konuşurken tabancasını çıkartıp bana doğrulttu. Ben de üzerine atlayıp kendisine engel olmak istedim. Bu sırada patlayan silahtan çıkan mermi ona isabet etti. Ben tabancayı alıp korkudan kaçtım. Savaş’ın öldüğünü polislerden duydum. Ben silahı silip atacaktım. Hava sıcak olduğu için banyo yapıp rahatladım. Ayrıca olaydan sonra tabancada kalan mermileri de attım” diye konuştu.

Duruşmada 5 kişi de şahit olarak dinlendi. Tanıklar arasında bulunan sanığın babası Mehmet T. olayı görmediğini ifade ederek, “Cinayet günü oğlum beni telefonla aradı. ‘Baba hakkını helal et. Ben gidiyorum’ dedi ve ardından telefonu kapattı. Bu konuda başka bir bilgim yok” dedi.

Sanık avukatı olay yerinde keşif yapılmasını talep ederken sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.



SB(FK/AAA)