Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonun dinlendiği yönündeki şikayeti üzerine Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan jandarmanın yasa dışı dinleme yapıp yapmadığının tespit edilmesini istedi. Gökhan Çillioğlu'nun telefonun yasa dışı dinlendiği bildirilirken, geçen yıl Ocak ayında Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na albay ilgili dosyanın ulaşmasından 5 gün sonra, oğlunun telefonunun dinlenmeye başlandığı öğrenildi.

İddiaya göre, Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturu şebekesine yönelik yapılacak operasyon için teknik takip amacıyla savcının önüne 35 kişilik bir telefon numarası listesini koyduğu, listenin 35'inci sırasına ise Gökhan Çillioğlu'nun telefon numarasının eklendiği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, telefonları dinlenen kişilerle Gökhan Çillioğlu'na ait numaranın hiçbir bağının olmadığını tespit edince, operasyon için harekete geçildi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Ankara'dan gelen 3 savcı ile bilişim uzmanları özellikle Düzce İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'ndeki bilgisayar ve belgelere yoğunlaştı. Şubede bulunan bilgisayarlara, hard disklere ve CD'lere el konuldu. Düzce Jandarma İl Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Yarbay Ahmet Çaylı ve 3 istihbarat astsubayı gözaltına alındı.

Gökhan Çillioğlu ise soruşturmanın devam ettiğini ve gizlilik içerisinde yürüdüğünü belirterek, açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi.



MY(MÇ/AAA)