Tunceli Alay Komutanlığı'nda 1994 yılında görevini sürdürürken lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çilloğlu’nun başvurusu üzerine 17 yıl sonra açılan soruşturmada olayın intihar olmadığı ciddi bulgular sonucu ortaya çıktı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yürütülen soruşturma genişleyerek sürerken, Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu’nun telefonunun yasa dışı yollarla dinlendiği ortaya çıkması üzerine önceki gün 5 ilde operasyon düzenlendi. Başsavcı Vekili Özden Doğan’ın talimatıyla başlayan operasyonda, Çillioğlu ailesinin yaşadığı Düzce başta olmak üzere Muş, Erzurum, Van ve Adana’da 7’si muvazzaf 1’i emekli olmak üzere 8 asker gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyonlarda, Düzce Alay Komutanı Kıdemli Albay Turan Yazıcı, Yardımcısı Yarbay Ahmet Çaylı ile istihbarat astsubayları Tuğrul Zencir, Mutlu Sülecik, ve Vedat Atıcı gözaltına alınarak soruşturmanın yürütüldüğü Malatya’ya getirildi. Adana’da gözaltına alınan emekli Uzman Çavuş L.O. dün Malatya Adliyesi’ne getirilerek Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yaklaşık 5 saat sorgulandıktan sonra tekrar Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bugünde Merkez Komutanlığı’nda tutulan muvazzaf askerlerden 4’ü Adliyeye getirildi. 

Sivil askeri araçlarla Adliyeye getirilen askerler, görüntü alınmaması için mahkum girişinden içeri sokulurken, Düzce Alay Komutanı Turan Yazıcı ile yardımcısı Yarbay Ahmet Çaylı ile bir subayın daha sonra adliyeye getirilmesi bekleniyor.

Soruşturmayı Yürüten Özel Yetkili Başsavcı Vekilinin, muvazzaf askerlerin sorgularına başladığı belirtildi. Albay Kazım Çillioğlu’nun şüpheli ölümünü araştırmak için başlatılan soruşturmadan 2 gün sonra Gökhan Çillioğlu’nun telefonunun jandarma istihbarat tarafından dinlendiği tespit edilmişti. Gökhan Çillioğlu’nun şikâyeti ile başlayan soruşturmada, jandarmanın bir uyuşturucu şebekesini dinlemek için mahkemeden aldığı dinleme kararına Gökhan Çillioğlu’nun da telefonunun ekleyerek yasa dışı dinleme yapıldığı tespit edilmişti. 

Gökhan Çillioğlu, bazı haberlerde babası Kazım Çillioğlu’nun intihar ettiği ifadelerinin yer almasından dolayı ailece üzüntü duyduklarını söyledi. Çillioğlu, babasının cinayete kurban gittiğinin çok ciddi kanıtlarla ortaya çıktığını iddia ederek, bazı haberlerde ve gazetelerde babasının intihar ettiğinin yazılmasını anlayamadığını belirtti.



CÖ(MP/İD)