Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, önceki gün Emniyet Müdürlüğü binası önünden geçen plakasız otomobili takibe aldı. Polis, aracı park edip bir bankanın şubesine giren iki kişiyi gözaltına aldı. Üzerlerinden İsmail Korkmaz ve Hasan Kutlay (38) adına kimlik çıkan iki kişi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, kullandıkları araçta ise hırsızlık amacıyla girildiği sanılan 15 evin kapı kilit göbeği, iki  dizüstü bilgisayar ve ruhsatsız tabanca ele geçirdi.

PARMAK İZİNDEN ANLAŞILDI

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan sanıkların parmak izi incelemesinde, üzerinde İsmail Korkmaz adına sahte kimlik bulunan şüphelinin İstanbul'da eski Başbakan Tansu Çiller ve Galatasaray eski Yöneticisi Cemal Özgörkey'in yalılarını soyan Yavuz Kutlay olduğu anlaşıldı. Bursa'da hırsızlık olayına karışan Kutlay, geçen mayıs ayında, 'uyuşturucu ticareti yapmak ve hırsızlık' suçlarından yargılanmak için getirildiği İstanbul Çağlayan'daki adliye binasında, parka çekilen cezaevi aracında mahkumların arasında kendini saklayıp diğer mahkumlar indikten sonra kaçmıştı. 

Poliste sorgulaması devam eden Yavuz Kutlay ve ağabeyi Hasan Kutlay'ın, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartılacakları bildirildi.



BC(FK/COŞ)